De Nicolas Square Jazzband startte in het najaar 1986 vanuit de toenmalige muziekschool in Zoetermeer (nu: Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC)). In de loop der jaren breidde de band uit tot een echte bigband en ging verder onder als Nic’s Bigband. Vanaf september 2014 is Nic’s Bigband onderdeel van muziekvereniging St Caecilia in Voorburg.

Bezetting en dirigent: Nic’s Bigband speelt in de standaard bigband bezetting: 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en ritmesectie (drums, piano, bas en gitaar). We hebben een vaste zangeres. Thomas Kofler is sinds de zomer van 2014 de muzikaal leider van Nic’s Bigband. Bekijk ook eens de lijst van Samenstelling Nic’s Bigband

Muziekavonden/ Repetities: Donderdagavond van 20:00 tot 22:30 uur wordt er gezamenlijk gemusiceerd. Bigband arrangementen met individuele solo’s en nieuwe arrangementen ingestudeerd.

Optredens: Enkele malen per seizoen verzorgt Nic’s Bigband een optreden meestal in het weekend. De bigband heeft op vele evenementen opgetreden: festivals, dansavonden, winkelopeningen, braderieën, feesten en recepties.

Een optreden van Nic’s Bigband is een muzikaal feest met swingende, gezellige én echte live muziek door een groot, maar betaalbaar orkest!

U kunt Nic’s Bigband boeken voor een optreden.

Organisatie
in overleg met de leden, de muzikaal leider en de muziekvereniging St. Caecilia behartigt:

Freek Jenner –  boekingen, coördinatie, financiën en ledenadministratie
geassisteerd door Dirk Storm – repertoire en muziekarchief en Roy v.d. Berg – communicatie, PR & Webmaster.