De Nicolas Square Jazzband startte in het najaar 1986 vanuit de toenmalige muziekschool in Zoetermeer (nu: Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC)). In de loop der jaren breidde de band uit tot een echte bigband en ging verder onder als Nic’s Bigband. Vanaf september 2014 is Nic’s Bigband onderdeel van muziekvereniging St Caecilia in Voorburg.

Bezetting en dirigent
Nic’s Bigband speelt in de standaard bigband bezetting: 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en ritmesectie (drums, piano, bas en gitaar). We hebben een vaste zangeres. Thomas Kofler is sinds de zomer van 2014 de muzikaal leider van Nic’s Bigband. Vorige dirigenten waren: Hans Bijloo, Guido Kuperi, Hugo Harmsen en Bart Neuvel. Bekijk ook eens de lijst van leden.

Optredens
De bigband heeft op vele evenementen opgetreden: festivals, dansavonden, winkelopeningen, braderieën, nieuwjaarsrecepties, kerstsoirees van middelbare scholen en vele keren op de Koninginnemarkt in het Stadshart Zoetermeer. Een optreden van Nic’s Bigband is een muzikaal feest met swingende, gezellige én echte live muziek door een groot, maar betaalbaar orkest!

Organisatie
Het regelen van allerlei zaken en het behartigen van de belangen van Nic’s Bigband (in overleg met de leden, de muzikaal leider en de muziekvereniging St. Caecilia) gebeurt door:

Freek Jenner – coördinatie, boekingen, financiën en ledenadministratie
Ton Harkink – repertoire en muziekarchief